Veiligheid bij Airsoft

Airsoft is één van de snelste groeiende sporten in ons land, maar er komt wel enig risico bij om de hoek kijken. Er wordt namelijk geschoten met projectielen, deze zijn misschien klein, maar kunnen wel voor de nodige schade zorgen. Natuurlijk worden alle risico’s zo goed als mogelijk beperkt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Hieronder gaan wij dieper in op de veiligheid bij Airsoft.

Safety Zone

In het speelveld moeten alle deelnemers een veiligheidsbril dragen, dit is een verplichting. Slechts op één locatie mag deze bril worden afgedaan en dat is in de zogeheten ‘safety zone’. Hier staan alle spullen opgeborgen en kunnen de spelers zich omkleden. Daarnaast worden er in deze zone ook magazijnen bijgevuld en speciale accessoires op de replica’s gemonteerd. In de safety zone moet het magazijn van de replica worden verwijderd. Wij raden alle lezers wel aan om de veiligheidsbril gewoon op te houden in deze zone, puur voor de zekerheid.

Gezichtsbescherming

Airsoft spelers kunnen ook zelf de nodige veiligheidsmaatregelen nemen. Er bestaan namelijk ook andere gezichtsbeschermingen, zoals een balaclava, een full-mask of een shemagh. Vanzelfsprekend is het de keuze van de speler om deze wel of niet in gebruik te nemen. Wij raden alle deelnemers ook aan om stevige schoenen aan te trekken, het terrein kan namelijk al een missie op zichzelf zijn.

Veiligheidstips

Los van jouw eigen veiligheid moet er ook goed op de andere deelnemers worden gelet. Dit kan jij doen door normaal om te gaan met de apparatuur, ga er niet meer rondzwaaien. Zorg ervoor dat de loop altijd naar beneden is gericht, houd je vinger weg bij de trekker en gedraag jezelf professioneel.