Starten met Airsoft

Lijkt Airsoft wel wat voor jou? Dan is het zaak om er mee te starten. Ren niet gelijk naar de winkel om alle duren spullen aan te schaffen, want misschien valt het wel een beetje tegen. Hoewel ons dat sterk lijkt, kan je het beste beginnen met het huren van de benodigde apparatuur en kleding. Bekijk hieronder welke kosten jij kan verwachten en nog wat handige tips!

Wat kost huren?

Elke locatie waar Airsoft gespeeld kan worden biedt de mogelijkheid tot het huren van kits. De prijzen kunnen wel verschillend zijn, bij de één zal het vijf tientjes kosten en bij de ander dertig euro. De prijs zal dus afhangen van de gekozen speellocatie. Maar huren zal altijd goedkoper zijn dan wanneer jij zelf alles zal gaan aanschaffen.

Commando

Een bekende Airsoft locatie is Commando. Dit terrein is uitermate geschikt voor de beginnende speler. Het is namelijk een kleinschalig terrein waar de prijs voor een dagje Airsoft rond de veertig euro ligt. In deze prijs is de huur van de benodigde materialen inbegrepen. Aangezien het een kleine speellocatie is, zullen de potjes ook niet al te lang duren.

Airsoft Club Nederland

De NABV, oftewel Airsoft Club Nederland speelt een belangrijke rol in deze sport. Iedereen die lid is van deze club mogen kosteloos introducés meenemen naar één van de locaties. Let op, leden moeten de introducé wel aanmelden op de website van de NABV.