Gear voor Airsoft

Als jij aan Airsoft denkt dan zal er het eerste gedacht worden aan replica pistool of zelfs een geweer. Deze replica’s zijn legaal in ons land, maar natuurlijk komt hier wel een zeer strenge regelgeving bij kijken. Elke speler moet aan strikte regels voldoen om in aanmerking te mogen komen of deze sport zelfs te mogen beoefenen. Maar naast een pistool heeft een Airsoft speler nog veel meer nodig. Bekijk hieronder wat jij in het bezit moet hebben om professioneel Airsoft te kunnen beoefenen.

Goede schoenen

Airsoft wordt altijd in de buitenlucht gespeeld en vaak op redelijk ruwe terreinen. Hierdoor is het noodzaak om goed schoeisel te dragen, want jouw schoenen moeten het één en ander kunnen verdragen. Gelukkig kan jij speciale ‘Tactical Boots’ aanschaffen, deze zijn voor deze sport gemaakt.

Kleding

Airsoft gaat ook om de ervaring, het moet zo realistisch als mogelijk zijn. Het is dan ook niet de bedoeling dat jij zal opvallen, draag dus vooral geen kleding met felle kleuren. Blijf onopvallend en geef de tegenstander geen onnodig voordeel. Daarnaast moet de kleding ook beschermend zijn, want de projectielen kunnen hard aankomen.

Vest

Een tactical vest is een must bij Airsoft, net zoals bij de echte militairen. Deze laag zal voor een extra goede bescherming zorgen tegen inslagen. Dit vest heeft ook plaats om bepaalde accessoires in te bewaren. Het tactical vest zal voor een enorm voordeel zorgen op het speelveld.

Beschermingsmateriaal

Net zoals op het echte slagveld is ook bij Airsoft bescherming erg belangrijk. Hoofdbedekking en gezichtsbescherming staat op nummer één, er mogen namelijk geen ongelukken gebeuren. Draag ten alle tijden een helm en een veiligheidsbril, dit is eigenlijk ook altijd wel verplicht.